Какъв модел бормашина да изберем?

  • Какъв модел бормашина да изберем?

В момента на пазара има голямо разнообразие от бормашини, като те се разделят на три групи - професионални, полупрофесионални и хоби. Основната разлика между отделните модели всъщност е предимно в тяхната издръжливост. Професионалните бормашини са пригодени за работа за по-продължителен срок и при по-тежки условия, докато хоби моделите могат да издържат най-много до 4 часа и то с почивки и са предназначени за домашна употреба.

Най-новите видове бормашини се делят на 2 основни групи, според принципа си на действие - обикновени и ударни. Как можем да ги различим? Ударните модели се използват най-вече при работа с по-твърди материали като тухли, дърво и др, тъй като те се раздробяват много по-трудно. Друг интересен модел е този, който позволява завинтването на различни видове винтове в дърво, метал и т.н. Интерес предизвикват и моделите тип „миксер”, които се използват за смесване и разбъркване на бетон, бои и други строителни разтвори, с помощта на различни размери бъркалки. Бормашините тип „перфоратор” придобиват все по-голяма популярност през последните години, като основната им функция е да пробиват материалите с удар.

Бормашините, които можете да намерите на пазара могат да бъдат от различни производители, но най-често срещани и най-качествени са уредите с марка BOSCH, които се ползват и с най-голямо доверие от страна на потребителите.

Друга съществена разлика при различните модели бормашини е, че те се делят на 2 групи - акумулаторни и електрически. Ако сте решили да си закупите акумулаторен модел е добре да обърнете внимание на мощността на акумулаторната батерия, тъй като от нея зависи и мощността на самата машина.

В общи линии това са основните модели бормашини, макар че можете да попаднете на още много методи за тяхното разделяне. На първо място обаче трябва да прецените при какви условия ще ползвате уреда, какъв вид работа ще извършвате и с каква продължителност, за да можете и да определите най-подходящия за вас модел.

Едно е сигурно - на пазара в момента има голям избор от различни видове бормашини и то на изгодни цени, така че не се колебайте! Станете истински домашен майстор и се насладете на лесното и бързо пробиване на дупки, като това ще Ви се стори детска игра!


Коментари

Напиши коментар

Забележка: HTML не се приема!

Вашата оценка

Зареждане... Моля, изчакайте!